BAB@Brugge : 50e Internationaal tornooi Koninklijke Brugse BC


Vorige zaterdag en zondag zakten we met een beperkte BAB-delegatie af naar het Venetiê van het Noorden. Een belangrijk tornooi waar naar jaarlijkse gewoonte, naast de Belgische top, ook heel wat buitenlandse spelers aanwezig zijn van Engeland, Frankrijk, Nederland, en zelfs een paar Indiërs en een eenzame Thaï.

Voor Buggenhout streden mee: Frederik Claeyé (HEB1, HDB1, GDB1), Kaat Van Wouwe (DEB1, GDB1), Femke Broeckx (DEB1, DDB2, GDB2), Lore Pooters (DEB2, DDB2, GDB2), Robbe en Michiel De Sitter (HEB2, HDB2, GDB2) en Lotte De Man (DDC1, GDB2).

Free speelde heren dubbel met Benjamin Jean Pierre, en behaalde daarmee mooi de finale na een paar spannende sets in de voorgaande wedstrijden. Zo zie je maar hoe belangrijk een goede service is, zeker als het 29-29 staat en de service van de tegenpartij te kort is. Na een eerste wedstrijd te winnen in heren enkel B1, verloor Free nipt van Jordy Vandersypt in 2 spannende sets (22-20, 21-19). In het gemengd dubbel met Kaat winnen ze knap hun eerste 2 wedstrijden maar moesten het in de kwartfinale afleggen tegen de latere winnaars. Kaat speelt een goed enkel tornoi in de Dames enkel B1 en komt na 2 winstmatchen tegen onder andere Kaat Keymolen, uit tegen Steffi Van De Vel. Na een spannende tweede set (24-22) is het exit Kaat en gaat Steffi door de finale die ze dan ook wint. Femke speelt verdienstelijk haar eerste enkel wedstrijd en pakt zelfs een set tegen het eerste reekshoofd die ze al in de eerste ronde trof. In het dames dubbel B2 met Lore draait het beter uit. Ze stomen door naar de finale na een paar spannende wedstrijden en die finale winnen ze na een bloedstollende derde set (22-20) van een Engels duo. In het gemengd dubbel B2, waarin Lore speelt met Michiel, en Femke met een invaller (Lawrence Smith van Engeland), sneuvelen ze in de eerste ronde. Voor Lore en Michiel zat de loting niet mee maar ze spelen toch een mooie 3 sets tegen de uiteindelijke winnaar. Voor Femke blijkt jammer genoeg dat niet alle Engelsen even goed zijn ;-). Ook in het dames enkel B2 treft Lore meteen de winnares, Amber Boonen. In een zwaar bezette heren enkel B2 (48 deelnemers), verliest Michiel zijn eerste wedstrijd en kan Robbe wel zijn eerste match winnen maar de tweede verliest hij in 3 sets. Samen winnen de broers ook hun eerste wedstrijd in het heren dubbel B2, maar in de kwartfinale verlizen ze in 2 spannende sets (21-16, 24-22) van het duo dat later het tornooi zal winnen. In het gemengd dubbel B2 wint Lotte met Robbe hun eerste wedstrijd maar verliezen dan in 3 sets van het Engelse duo dat eerder al Femke uitschakelde. In het dames dubbel C1 speelde Lotte met een Waalse dame, Maud Genot, en winnen ze in hun poule van het eerste reekshoofd, maar verliezen hun tweede wedsrijd in 3 spannende sets van de finalistes. Er is duidelijk nog werk aan … het Frans van Lotte :-).

Resultaat: ondanks het beperkt aantal afgevaardigden stonden we toch een paar keer op het podium en als de loting niet tegen zat hadden er zondagochtend nog wat meer mogen teruggekeren naar Brugge (al vonden sommige ouders dat dan misschien weer toch niet zo erg).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close