Top van BAB op de Vlaamse kampioenschappen


Na het BK bij de jeugd was het vorig weekend aan de toppers (A en B1) om zich te meten op de Vlaamse Kampioenschappen in Leuven.
Van Badminton Buggenhout deden er 6 spelers mee: Kaat en Ine Van Wouwe, Frederik Claeyé, Imre Vermoesen, Karen De Man en Sarah Muys.
Na een bye in de eerste ronde en winst in de tweede ronde, trof Ine in de kwartfinale in het Dames enkel B1 meteen Joke De Langhe, die een maatje te sterk bleek en uiteindelijk ook met de titel ging lopen. In het dames dubbel A (jawel, we hebben wel degelijk A-spelers in Buggenhout!) speelde ze met haar zus Kaat. Ondanks verlies in de eerste wedstrijd zijn we zeker dat dit duo nog potten gaat breken in het dames dubbel. Ine speelde met Frederik Gemengd dubbel B1 meteen een eerste zeer spannende wedstrijd die alle kanten op kon, maar jammer genoeg in hun nadeel beslecht werd. Setstanden: 22-24 27-25 19-21. Kaat wint haar eerste wedstrijd in het Dames Enkel B1 na ook alweer een marathonwedstrijd (21-19 19-21 23-25) maar sneuvelt in de tweede ronde. Frederik wint zijn eerste wedstrijd in de heren enkel B1 maar trekt wederom aan het kortste eind in alweer een 3-setter in de tweede ronde. In het heren dubbel B1 speelt hij met Imre en ook daar behalen ze de tweede ronde waarin… je raadt het al… weer in 3 sets het pleit beslecht wordt in hun nadeel. Imre overkomt hetzelfde in de tweede ronde van het heren enkel B1: verlies in 3 sets. Hij haalt wel knap de kwartfinale met Sarah in het gemengd dubbel B1. Hoeft het nog gezegd dat ze in de kwartfinale uitgeschakeld werden in 3 sets? In het dames enkel B1 verliest Sarah haar eerste wedstrijd, maar in het dames dubbel B1 met Karen bereiken ze na een paar knappe wedstrijden ook de kwartfinale. Alweer een 3 setter en exit Sarah en Karen. Deze laatste treft, na een walkover in haar eerste wedstrijd in dames enkel B1, de latere finaliste en youngster Mirthe Van Parys. Karen speelt zeker een verdienstelijke wedstrijd maar verliest toch met 21-16, 21-18. In het gemengd dubbel B1 speelt Karen met Elias Van Havermaet en winnen hun eerste wedstrijd. In de tweede wedstrijd draait het alweer uit op een thriller waarin Karen en Elias hun matchpunt niet kunnen verzilveren, en er uit gaan met 21-17, 23-25 en 22-20.
Besluit: we hebben zeker een paar knappe prestaties kunnen noteren, maar men kan niet ontkennen dat er misschien meer in had gezeten gezien al de uitschakelingen in spannende 3-setters. Bedankt aan alle spelers om de kleuren van onze club te verdedigen.
Wenst u alle wedstrijden en uitslagen nog eens in detail te bestuderen, ga dan naar https://www.badmintonvlaanderen.be/sport/tournament?id=2C39537B-12D5-4BDA-B7E4-1129F8BB0A2A

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close