5 titels op BK jeugd!


Op 16 en 17 november vonden de Belgische kampioenschappen voor de jeugd plaats in de topsporthal van de universiteit Leuven. Het beloofde spannende kampioenschappen te worden want alle toppers waren aanwezig. Ikzelf was aanwezig als scheidsrechter en heb verschillende mooie en spannende wedstrijden kunnen zien. Even een overzicht van wat de spelers Van Buggenhout gepresteerd hebben. We beginnen met de Jongste u11. Bij de jongens hadden we 2 spelers Ybe Pauwels en Siebe Vertongen. In den enkel verloor Ybe nipt in de eerste ronde. Siebe geraakte wat verder op de tabel maar verloor in de kwartfinale van het 2de reekshoofd. Samen speelden ze dubbel. In de 1st ronde wonnen ze in 3 sets, in de 2de ronden hadden ze een walk over om uiteindelijk in de halve finale te verliezen in 3 sets. Maar toch een knap resultaat. Bij de meisjes u11 hadden we 1 deelnemer: Lily Verhulst. In het enkelspel liet Lily zien dat ze met een doel naar Leuven was gekomen. Ronde 1 vlotte winst, in ronde 2 is ze veel te sterk voor het 4de reekshoofd. Ook de kwartfinale weet ze vlot te winnen. In de halve finale treft ze het 1st reekshoofd die duidelijk te sterk is. Maar dit moet vertrouwen geven voor de toekomst. In het dubbelspel haalt Lily met haar partner de kwartfinale die ze verliezen met 21-18 in de 3de set. Samen met Siebe speelde ze ook nog het gemengd dubbel. Helaas werd hier in de 1st ronde verloren. Toch een knap toernooi van deze jonge spelers.

De volgende zijn de u 13. Hier hadden we maar 1 vertegenwoordiger namelijk Jonas Vergauwen. In het enkelspel verliest hij in de 1st ronde na een spannende 3 setter 21-18 in de 3de set. I het dubbel wint hij gemakkelijk in de eerste ronde, in de 2de ronde spelen ze een goede wedstrijd maar verliezen van het 4de reekshoofd.

Dan komen we bij de U15. In deze categorie waren alle ogen gericht op Lore Pooters (1st reekshoofd) en Femke Broeckx(3de reekshoofd) in het enkelspel en samen 1st reekshoofd in het dubbelspel en Femke 2de reekshoofd in de mix. Eerst het enkelspel. Lore had pech met de loting en trof direct Amber Boonen. Ze verloor ondanks veel inzet in 2 sets.

Femke had in de eerste 2 rondes niet veel moeite met haar tegenstanders. In ronde 3 ging het iets moeilijker maar ze liet zien waarom ze reekshoofd was. In de halve finale wint ze na een toffe wedstrijd in 2 sets van het 2de reekshoofd. In de Finale treft ze Amber Boonen. De eerste set moet ze nipt aan Amber laten 21-18 maar de 2de set trekt ze duidelijk naar haar toe 21-14. De 3de set is een thriller. Uiteindelijk trek Femke ook deze naar zich toe, al was het zeer nipt 21-19. De eerste titel is binnen.

In het dubbel staat er geen maat op Femke en Lore en laten ze zien waarom ze 1st reekshoofd zijn. Winst in de halve finale 21-4 21-8 en ook de finale is duidelijk 21-9 en 21-13 winst. De 2de titel voor Femke en de 1st voor Lore.

In de mix speelt Lore samen met Lars Patteet. De kwart finale winnen ze vlot maar in de halve finale is Femke met haar partner Jen te sterk. Femke speelt dus met Jen Nuyts en zijn 2de reekshoofd. Zowel de kwart finale als de halve finale(tegen Lore en Lars) worden gewonnen. In de Finale staan zij tegen Charles Fouyn en Amber Boonen. Deze zijn net iets sterker en winnen met 21-16 en 22-20. Een zilveren medaille dus.

Dan de U17. Bij de meisjes hadden we 2 deelnemers. In het enkelspel speelde Kaat van Wouwe. De 1st ronde en de kwart finale werden vlot gewonnen in 2 sets. In de halve finale moest ze het opnemen tegen het 2de reekshoofd. Deze was te sterk in 2 sets maar toch goed gespeeld.

In het gemengd dubbel speelden zowel Kaat als Lotte De Man een goede eerste wedstrijd. In de 2de ronde kwamen ze elkaar tegen. Kaat en haar partner waren de sterkste in 2 sets. In de halve finale waren ze een maatje te klein voor Yaro van Delsen en Lotte Geerts.

In het meisjes dubbel speelde Lotte De Man een hard bevochten kwart finale die ze wonnen met 22-20 in de 3de set. In de halve finale kwamen ze het 2de reekshoofd tegen en deze waren te sterk. Toch weer een mooie 3de plaats.

Afsluiten doen we in schoonheid met de U19. Ook hier hadden we alleen bij de meisjes(jonge dames) deelnemers. In deze categorie waren er niet zoveel deelnemers waardoor er zowel in de mix als in de dubbel dames direct de finale werd gespeeld. Ine van Wouwe moest in de enkel zelfs niet spelen omdat de tegenstander geblesseerd forfait gaf. In de mix wist ze de overwinning te behalen samen met Remi Leman. Samen met haar zus Kaat haalde ze tevens de overwinning in het dames dubbel.

Als we alles samen tellen: 5 titels, 1 2de plaats en 6 3de plaatsen. Dit is een knappe prestatie.

Ook aan alle andere deelnemers proficiat.

Bart Hamels

Geplaatst op 19 november 2019, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: