Ruime delegatie BAB spelers op Provinciaal Kampioenschap PBO 2019


Met 26 BAB-spelers waren we dit jaar goed vertegenwoordigd op het Provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen, waar in deze editie meer dan 340 spelers waren ingeschreven. Het eindresultaat mag er zijn : 4 keer goud en 3 keer zilver.

Ziehier een uitgebreid verslag van de meest opmerkelijke resultaten van onze spelers.

In het dames enkel B1 werd het een bijna volledig Buggenhouts onderonsje (poule van 4 waarvan 3 BAB-sters), dat werd gewonnen door Ine Van Wouwe, vòòr Karen De Man en Sarah Muys. Jolien Buyle schopte het in het dames enkel C2 mooi tot in de halve finale. In het heren enkel B1 won Frederik Claeyé zilver na een 3-setter in de halve finale. Imre Vermoesen speelde een verdienstelijke wedstrijd in de halve finale tegen de latere winnaar. In het dubbelspel was er twee keer goud voor de dames. Ine en Karen wonnen het dames dubbel B1, Lotte De Man won met Eva Stal (Lokerse) het dames dubbel C1.

Bij de heren dubbel noteren we een mooie halve finale in de B1 van Frederik en Imre en een zilveren plak in de B2 voor Peter Hermans (met Gert Piqueur). Het laatste goud viel te noteren voor Kevin Wouters en Sarie Ysewijn in het gemengd dubbel D. Joachim Doms met Karen, en Peter met Jana Van Den Bossche bereikten de halve finale in het gemengd dubbel B2. Frederik en Ine sneuvelden in een spannende 3 setter in de halve finale gemengd dubbel B1, na een sterke prestatie in hun poule.

Verder willen we ook een aantal andere mooie prestaties vermelden:

  • Jolien en Sharon met hun tweede plaats in hun dames dubbel D poule waarin enkel de latere winnaars te sterk bleken.
  • Florian en Sander die mooi tweede werden in hun poule en ook alleen maar door de uiteindelijke winnaars uitgeschakeld werden.
  • Sarah Muys die met Robin CauwenBergh als winnaar uit hun poule in gemengd dubbel B2 kwamen maar in de kwartfinale sneuvelden tegen Peter en Jana.
  • Jonathan Okens met een kwartfinale in heren enkel D en kwartfinale in heren dubbel C2 met Kevin Wauters.
  • En als laatste nog een eervolle vermelding voor Jochen swaelen, die in de eerste ronde heren enkel D een goede partij gespeeld heeft tegen de uiteindelijke winnaar van de gouden medaille.

Wil je de uitslagen van 26 BAB-spelers eens rustig zelf bekijken, ga dan naar deze link op toernooi.nl.

In Antwerpen waren er maar een aantal deelnemers zodat vele disciplines werden geschrapt. Hierdoor konden onze spelers hun titels van vorig jaar niet verdedigen.

(van onze reporter ter plaatse: Steven)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close