Knappe resultaten van onze jeugdspelers op het Internationale Jeugdtornooi van Luxemburg


Een schitterende herfstdag zaterdag in het Groot-Hertogdom Luxemburg. Dat gaf onze BAB-spelers blijbaar vleugels want we konden mooie resultaten optekenen.

Zowel Kaat Van Wouwe (U17) als Ine Van Wouwe (U19) walsten in de poule enkel over hun tegenstander heen en haalden zonder veel problemen hun ticket voor zondag. Idem dito voor de dubbel waar ze samen in de U19 vlot de volgende ronde haalden.

Robbe De sitter (U19) had het niet getroffen met de latere finalist én het 2de reekshoofd in de poule, maar speelde desalniettemin verdienstelijke partijen. Broer Michiel De Sitter (U17) won 2 van zijn poulewedstrijden. De 3de wedstrijd werd een echte thriller, waar pas in de 3de set met het kleinste verschil (22-20) werd verloren. Jammer! Michiel mocht wel door naar de volgende ronde, maar kwam hier de latere finalist tegen. In de dubbel werd tegen het 3” reekshoofd in 3 sets verloren.

Ook onze jongste deelnemers (Lore Pooters en Femke Broeckx) waren op dreef: in het enkel wonnen ze beiden al hun poulewedstrijden en de daaropvolgende ronde. Samen in het dubbel werd ook de 1ste partij gewonnen zodat ze zondagochtend terug gaan de bak mochten.

 

Zondag mochten we een uurtje langer slapen en dat had blijkbaar deugd gedaan.

Ine en Kaat bereikten immers beiden de halve finale in hun enkel! Samen in de dubbel waren ze sterker dan het 2de reekshoofd en kwamen ze in de finale uit tegen het Zwitserse 1ste reekshoofd. Zij wonnen droog met 21-18-21-16 en mochten later als trotse winnaar van het tornooi op het hoogste podium gaan staan!

Lore haalde de kwartfinale in het enkel, maar hier had misschien nog ietsje meer in gezeten. Femke kon wel haar kwartfinale en halve finale winnen, dus de finale was de volgende opdracht. Hier was een Frans meisje sterker, maar een zilveren medaille is ook schitterend! In de dubbel maakten Lore en Femke het als eerste reekshoofd helemaal waar. De halve finale was beklijvend spannend, maar met 23-21 winst in de 3de set vochten ze zich knap naar de finale. Deze werd tegen een Frans duo iets vlotter gewonnen: 21-18 en 21-11. Verdiende gouden medaille!

 Een mooi weekend dus, met 4x goud, 1x zilver en 2x brons. Daar kunnen we alleen maar tevreden mee zijn!

(bedankt Patrick voor het verslag!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close