Hannelore en Benno niet te stoppen op de jeugdcup van Drive


Op 20/01 ging de nieuwe PBO Jeugdcup van start in Dendermonde. Onze club werd meteen vertegenwoordigd door een mooi aantal deelnemers. Niet minder dan 15 van onze jeugdspelers waren aanwezig.

Bij de jongens U11 won Dean Vergauwen 1 van zijn 2 poulewedstrijden. Siebe Vertonghen won 2 van zijn 3 poulewedstrijden. Ybe Pauwels deed nog beter en won al zijn poulewedstrijden. In de kleine finale troffen Siebe en Dean elkaar. Na een leuke 3-setter kon Siebe beslag leggen op overwinning. In de finale moest Ybe nipt de duimen leggen na een spannende 3 setter. Proficiat jongens.

Jesse Daelemans trad aan bij de U13. Hij won heel knap 2 van zijn 3 poulewedstrijden. Daarna ging hij verder op zijn elan en won hij nog 2 wedstrijden. Zo plaatste hij zich voor de kleine finale die hij jammer genoeg verloor. Maar wat een prestatie!

Meisjes U11-U13 dan. Loïze D’Hollander en Nette Larivière wonnen elk 1 van hun 2 poulewedstrijden en stootten zo door naar de afvallingskoers naar de kleine finale. Loïze moest daar in 3 sets haar meerdere erkennen. Nette stootte wel door tot de kleine finale en won deze ook nog eens overtuigend. Goed gedaan dames!

Senne Daelemans beproefde zijn geluk in de categorie U15. Hij won alle 4(!) zijn poulewedstrijden en liet geen spaander heel van zijn tegenstanders. In de halve finale die erop volgde kon hij jammer genoeg de lijn niet doortrekken. Maar een knap parcours zonder meer.

Amber Swaelen was onze afgevaardigde bij de meisjes U15. Ze liet nooit de moed hangen in een moeilijke poule en won oververdiend 1 van haar wedstrijden. Goed gedaan Amber!

In de oudste categorie van de heren (U17) speelden 5 van onze jeugdspelers zich in de kijker. Wannes Larivière won met sprekend gemak al zijn poulewedstrijden. Benno Hemelaer deed dat kunstje over in zijn poule. Tim Janssens en Jochen Swaelen deden amper onder en wonnen  3 van hun 4 poulewedstrijden. Tuur Larivière kon als eerstejaars bij de U17 ook 1 van zijn poulewedstrijden winnen en gaf zich in geen enkele match snel gewonnen. Op weg naar de kleine finale kwamen Jochen en Tim tegen elkaar uit. Jochen kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en schreef de kleine finale ook op zijn palmares. In de knock-out fase naar de finale een gelijkaardig beeld. Benno en Wannes moesten uitvechten wie Buggenhout zou vertegenwoordigen in de grote finale. Het werd Benno na een leuke 3-setter. Benno won daarna zelfs overtuigend de finale! Klasse.

Als laatste categorie: meisjes U17. Deze keer met 2 dames van onze club; Emma Callaert en Hannelore Tobback. Voor Emma was het zaak om ervaring op te doen met haar allereerste deelname ooit aan de PBO Jeugdcup. Ondanks de verloren matchen bleef ze er steeds vol voor gaan. Die eerste overwinning komt wel, Emma! Hannelore won al haar poulewedstrijden zonder setverlies en werd dan ook oververdiend de winnaar in haar categorie.

Samengevat: Een zeer goede start van onze jeugd waar we alleen maar fier en blij om kunnen zijn!

verslag: trainer Davy

Advertenties

Geplaatst op 23 januari 2018, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: