Mintons – Heren 3: goed maar net niet goed genoeg


Zondag 15/2 – Sporthal De Witte Molen

Met heel goede voornemens trokken we naar Sint-Niklaas want het werd tijd dat die gasten van de Mintons ook wel eens een wedstrijd zouden verliezen. Tot vandaag waren ze immers ongeslagen en hadden slechts 6 setten moeten prijsgeven.

Na de eerste dubbels zag het er al niet slecht uit. 1-1 na een 2-0 verlies van Koen en Bjorn en een 1-2 winst van Gert en Glenn. In beide wedstrijden werd het direct duidelijk dat het niet zo eenvoudig zou zijn. Koen en Bjorn kregen geen grip op hun tegenstanders en zodra een pluim iets of wat hoger kwam werd er gesmasht en werden ze op achtervolgen gedwongen. Niet slecht gespeeld maar ook niet voldoende. Gert en Glenn konden een 1-0 achterstand ombuigen naar een 1-2 winst via een vrij gemakkelijke tweede set en een zeer spannende derde set.

Eerst wat tips uitwisselen over de tegenstander, die kleine die pakt alles, die met zijn haar omhoog smasht wel goed, de langste heeft het moeilijk bij een opslag kort bij de T en die andere is wel goed maar is te pakken. Okee, heel wat extra wijsheid om aan de 3de dubbel te beginnen. Gert en Marc tegen die kleine en die met zijn haar omhoog. Al snel stonden we 8-1 achter en het leek een verloren zaak. Toch in de match gekomen maar het kalf was al verdronken voor die set. Even wat afspraken gemaakt over beter communiceren met elkaar en hoog terugspelen op die met zijn haar omhoog. Die extra afspraken wierpen hun vruchten af en de match werd gewonnen. In de vierde dubbel met Jonas en Marc liep het behoorlijk stroef.Er werd behoorlijk snel gespeeld en we gingen nogal veel met twee naar de shuttle, tel daar nog wat persoonlijke foutjes bij en wat wapengekletter (= rackets tegen elkaar) en we werden met 2-0 teruggestuurd. Tussenstand 2-2, wat nog steeds niet slecht was.

Alles op de enkels, Koen kreeg de kleine voorgeschoteld en Bjorn die met zijn haar omhoog. Hoewel de opslag in beide wedstrijden behoorlijk van kant wisselde kon zowel Koen als Bjorn de tegenstander niet overklassen en kregen ze allebei een 2-0. 4-2 in het voordeel van de Mintons, alle hoop en druk op Jonas en Glenn. Bij Jonas begon het onmiddellijk met een zeer spectaculaire en vooral uitputtende rally die in het voordeel van Jonas resulteerde. Het uitputtende van die rally bleef een kenmerk van de hele wedstrijd. Eerste set gewonnen door Jonas, nam in de tweede wat gas terug om er dan weer volle bak voor te gaan in de derde…maar de fysieke veer was gebroken. Glenn was ondertussen al goed bezig en speelde met veel gretigheid en inzet. Eerste set gewonnen maar de tweede verliep minder goed. In de derde set ging het zeer lang gelijk op met scherpe drops, clears op de backhand en af en toe een duik van Glenn. Spijtig genoeg was het niet voldoende om de wedstrijd te winnen.

Uiteindelijk dus 6-2 maar behoorlijk goed gespeeld, wat onze tegenstander ook beaamde en ook toegaven dat we een tegenstander waren die behoorlijk wat weerwerk bood! Hun aantal verliessets hadden we wel verdubbeld, van 6 naar 12 maar wel magere troost. En wat hebben we geleerd: als je echt moe bent kan je nog altijd even je veters terug goed aan spannen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close