Mix 3 blijft winnen!


Zondag ging het derde gemengde team de strijd aan met Lokerse. In de heenmatch werd met 2-6 gewonnen, maar het was toen wel een bewogen ontmoeting. Om bovenin de rangschikking te blijven, moest ook deze confrontatie gewonnen worden.

In de eerste dubbelwedstrijd klaarden Glenn en Bavo de klus in twee sets, al moest er voor elk punt gevochten worden. Op de belangrijke momenten werd er echter verstandig gespeeld en de lange rally’s werden net iets vaker gewonnen dan verloren: 21-18 en 22-20 en dus een 1-0 voorsprong. Gitte en Natascha wonnen met sprekend gemak hun eerste set: 21-10. Ook in de tweede set namen ze een grote voorsprong, maar uiteindelijk gaven ze het op het einde nog weg: 21-23. Een mentaal tikje, maar in de derde set konden ze weer orde op zaken stellen zodat de 2-0 voorsprong een feit was.

Jan De Kinder sukkelde eerder deze week met een bronchitis, waardoor hij het wat rustiger aan wou doen. Daarom werden de disciplines netjes verdeeld onder de drie heren. Maar “rustiger aan doen” is relatief als het over Jan gaat: hij won zijn enkel met twee keer 21-5! In Lokeren spreken ze nu over SuperJan in plaats van SuperMan. Glenn houdt graag tradities in stand en schonk zijn eerste set aan de tegenstander. Maar volgens dezelfde traditie herpakte hij zich prima en won hij de andere sets vlot met 21-13 en 21-12.

De tegenstandster van Gitte kende een begenadigde dag en maakte geregeld mooie punten. Maar Gitte hield het hoofd koel en won twee keer met 21-18. Een belangrijke zege, want de overwinning was bij deze 5-0 tussenstand nu al zeker binnen! Ook Natascha kreeg een lastige speelster tegenover zich. Maar ondanks de nasleep van een verkoudheid speelde ze de perfecte match: op power en karakter knokte ze zich naar een mooie en verdiende winst: 21-19 en 21-17.

Jan en Natascha speelden de eerste dubbel gemengd. De eerste set ging nog gelijk op (21-16), maar in de tweede set toonden ze geen genade en werd er knap met 21-8 gewonnen.  Deze 7-0 tussenstand bezorgde Gitte en Bavo wat extra druk, want bij een 7-1 winst trakteren de pineuten op spaghetti voor de ganse ploeg. De gedachte aan spaghetti op een nuchtere maag zorgde voor een belabberde prestatie van Bavo in de eerste set: 18-21 verlies. De tweede set begon het vlotter te gaan en werd er met 21-14 gewonnen. In de beslissende set was er een 14-19 achterstand… maar toen lukte plots wél alles en werd er nog met 22-20 gewonnen.

8-0 winst dus en hierdoor staat de ploeg bovenaan de ranking, al kan de tweede in de stand nog haasje over spelen als het zijn volgende match wint. Bij de individuele statistieken van de reeks komt het volledige podium nu uit onze club:

1/  Gitte    26 gespeeld, 21 gewonnen

2/  Natascha 22 gespeeld, 19 gewonnen

3/  Glenn 24 gespeeld, 17 gewonnen  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close