BAB 3 keer winst op de junior masters in Nederland


Dat onze BAB jeugdwerking steeds meer kwaliteit brengt is geen geheim meer en dankzij de prima samenwerking met de selectie van Antwerpen (PBA) kunnen we alleen nog maar beter worden.

5 spelers van onze jeugd zijn dit weekend naar de junior master gaan spelen in Nederland en met succes. Op dit tornooi waren vooral Nederlanders aanwezig, maar ook een Duitse en een Vlaamse delegatie waren present. Mare van Britsom – Natnael Hermans – Ine Van Wouwe – Michiel Van Britsom & Ashok Van De Bergh en de trainers Fré & Jeroen zijn vrijdag meteen na schooltijd vertrokken richting Hengelo.We beginnen met de U11, voor onze leeuw Natnael was het zijn eerste kennismaking op een internationaal tornooi en met de PBA.  Als 1e jaars was het vooral de bedoeling om kennis te maken wat hem volgend seizoen te wachten staat, want Natnael heeft heel wat in zijn mars. Zijn eerste partij was tegen een Duitser waar hij toch mooie dingen liet zien en het hem knap lastig maakte, 18 & 19 verlies. Zijn tweede partij was tegen het 1e reekshoofd Dyon, hier moest hij wet van de sterkste ondergaan. In de dubbel speelde hij met Samarth van PBA tegen een Duits duo dat goed met elkaar waren ingespeeld, 2 x 15. In de mix was duidelijk te zien dat hij hier nog geen ervaring mee heeft. Wat Natael vooral ontbreekt is wedstrijdritme, maar dit komt wel goed. Onze andere U11 speelster Mare heeft er een prachtig tornooi op zitten. In haar enkel begon ze tegen een Hollandse met een thriller winst 18 – 21/ 21 -17/ 22 – 20 waar ze knap een vuist maakte en tot op het einde knokte voor elk punt. De 2e partij was eenvoudiger tegen een Duiste met 10 & 12. De ¼ finale was tegen een Duitse en eindwinnaar (weten niet wat die krijgt van eten) die 2 koppen groter en 2 maten breder was en die alles heel HARD kon meppen. De 1e set won Mare met 29 – 27 telkens met een goede ingesteldheid en werklust maar dat koste wel veel krachten om dat powerbadminton te kunnen opvangen. De volgende sets gingen verloren met 14 & 13. Wat ze liet zien in dubbel en mix was super! Jawel 2 X op het hoogste schavotje, wat een prestatie en dat zeker in de mix met haar PBA maatje Lars vd Ven. Ze stootte zonder problemen door tot in de finale en wat niemand echt had verwacht gebeurde toch. Ze verraste de Duisters in 2 sets (14 & 19), hetzelfde meisje/ vrouw van de enkel en tegen een jongen die over iedereen walste in den enkel. In de dubbel (waar ze op de Belgische ranking op nummer 1 staan samen met haar PBA vriendin Marie v Bael) maakte ze hun favorieten rol waar en wonnen de finale tegen hun Vlaamse concurrenten van Vlaams Brabant met 21 – 18 & 23 – 21. Proficiat Mare met je 2 eindoverwinningen.

Dan onze U13, we beginnen met onze 2 boys en jawel ze begonnen toch niet tegen elkaar zeker in de mix, Ashok en zijn Nederlandse X partner trokken aan het langste eind tegen Michiel met Ine (1e ronde vrij), de 3e set was zelfs 23 – 21. De ¼ finale was het eindstation van Ashok in de mix. Ook in het dubbel was de ¼ finale het einde. In set 1 had er meer ingezeten 23 – 21 verlies maar in set 2 kwam onze tactiek niet tot zijn werking met als resultaat een duidelijke 11 verlies, de 2 wedstrijden ervoor was nooit een probleem. Hun enkels was telkens in een poule van 3. Ashok had een lastige poule, wedstrijd 1 knap gewonnen tegen een Nederlander in 3 sets. Set 1 had hij nog op het einde weggegeven 20 -22 door wat speels gedrag en niet meer aan de tactiek te houden maar set 2 & 3 kon hij zich wel concentreren en doen wat hem gevraagd werd en werd gewonnen met 11 & 15. Wedstrijd 2 mocht hij tegen de Duitse nummer 1 (in de finale moeten opgeven door een lichte kwetsuur) en de partij was snel afgelopen, 2 x 5 verlies. Michiel kon wel zijn poule winnen, telkens in 2 sets maar de ¼ finale kwam hij de eindwinnaar tegen, maar wel een zeer knappe wedstrijd zeker set 2, verlies met 11 & 17.

Ons Ine dan, mix wisten we al en enkel had ze in haar poule het 1 reekshoofd staan. Haar 1e partij won ze duidelijk maar tegen Mieke Versteeg (finaliste) kon ze alleen maar in set 1 weerwerk bieden, set 2 ging haar kopke naar beneden en dan kan je op dit niveau niet permitteren, 19 & 11 verlies. Dan haar dubbel samen met Evelien v Cauwenbergh van PBA. Na vele finale plaatsen (zoals op de Belgium masters en het Belgisch kampioenschap en de eindoverwinnaar op de Luxemburgse International) waren alle ogen gericht op hen. En eerlijk gezegd ze waren gewoon veel te sterk voor alle anderen, nooit in de problemen en alles in duidelijke 2 sets, proficiat Ine, onze 3 x keer BAB/ PBA op het hoogste schavotje.

Volgende uitdaging voor enkelen van onze jeugdspelers is in het Paasweekend op het prestigieuze tornooi van Olve = JOT waar alleen de nationale selecties mogen aan deel nemen en voor ons zitten Mare – Ine – Michiel & Ashok in de preselectie om voor Vlaanderen te mogen gaan spelen, maar hier is het niveau nog wel wat hoger en met veeeeeeel meer nationaliteiten. Veel succes

Trainer Jeroen en trainer Fré

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close