Buggenhout pakt 7 gouden en 5 zilveren medailles op provinciaal jeugdkampioenschap!


Laat ons beginnen met onze minibad.  De enige die rotsvast overtuigd was dat ze de gouden medaille ging winnen was Lotte :-).  En wat ze beloofde kwam ook uit, ze won knap al haar wedstrijden en mag zich zo verdiend provinciaal kampioen noemen. Lotte winnaar minibad Bij de jongens behoorde Natnael bij de favorieten.  Hij won knap zijn eerste 2 wedstrijden en mocht zo voor de finale tegen de andere poulewinnaar spelen.  Het was spannend tot het laatste punt maar spijtig genoeg verloor Natnael de derde set met 15-14.  Hij was terecht teleurgesteld want Natnael Natnael 2de plaats minibadwas stukken beter dan zijn tegenstander maar ja, op een half veldje moet hij zich steeds inhouden om niet buiten te kloppen.  Maar als je als minibad speler applaus krijgt bij bepaalde punten (zelfs van de coach van de tegenstander) dan heb je toch wel getoond wat je kan.  De trainers zijn dan ook uitermate tevreden met het badminton dat Natnael getoond heeft.

Bij de meisjes -11 won Laura 1 wedstrijd maar verloor er ook één tegen Mare (maar met goed spel).  Bethlé speelde heel wisselvalligBethlé Hermans zilver enkel -11 in haar poule.  Ze won een wedstrijd maar verloor er ook eentje maar mocht toch de finale spelen.  Ook dit was een echte thriller waar Bethlé nu beter presteerde dan in haar vorige wedstrijden.  20-15 achter in de derde set, terugkomen tot 20-20, maar dan spijtig genoeg 22-20 verloren. 

In het dubbel met Laura was meteen duidelijk dat ze niet gewoon zijn om te dubbelen.  Eerste set deden ze niet echt mee, 2de set was stukken beter maar werd nipt verloren.

Bij de jongens -15 kon Nick zijn eerste wedstrijd winnen maar verloor hij nadien kansloos zijn 2de wedstrijd.  Stef kon ook niet stunten en verloor zijn wedstrijd.  En dan de pechvogel van het tornooi: Sander.  Hij mocht bij de jongens -17 meteen tegen Jurgen Voet (B1).  Sander heeft gevochten voor wat hij waard is en heeft toch nog een toffe wedstrijd gehad maar (natuurlijk) verloren.

Hanne en Jolein pakken 3 titels:

hanne bomans winnaar enke u13Hanne kende bij de meisjes -13 weinig problemen in de enkel. Alle wedstrijden werden vlot gewonnen in 2 sets, de finale werd gewonnen met 21-12 en 21-2.  In de gemengd was het een spannende 3-setter maar ook daar bleef Hanne kalm en won verdiend (sorry Hanne, heb daar geen foto van).

Dubbel speelde ze met Jolein bij de -15.  Het was een buggenhoutse finale want ze mochten het opnemen tegen Karen en Jana.winnaars en finalisten U15 dubbel  Het niveau was niet echt hoogstaand, spannend was het wel.  Hanne en Jolein wonnen in 2 sets (24-22, 21-19).

Bij de meisjes -15 bereikten Jolein zonder enige moeite de finale.  Jana en Karen kenden ook geen problemen met hun tegenstanders en mochten het in de halve finale tegen elkaar opnemen.  Het werd een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken.  Ook hier kregen de meisjes verdiend applaus bij sommige punten (en het applaus kwam van mensen van andere clubs).  Jana schoot als een sneltrein uit de startblokken en liep vlot uit in set 1.  Karen kroop echter puntje bij puntje dichterbij maar Jana won wel met 21-19.  Set 2 was voor Karen met 21-18, set 3 liep Karen vrij snel enkele punten uit en gaf deze voorsprong niet meer weg (21-15). Knappe match van beide meisjes. 
Jolein - Karen u15 enkelIn de finale kon Karen tegen Jolein nog de eerste set pakken door goed spel maar ook door foutenlast van Jolein.  Set 2 werd gewonnen door Jolein (maakte veel minder fouten) en  Karen zat door haar beste krachten heen.  De derde set liep Jolein ook enkele punten uit en gaf dit niet meer af en werd verdiend provinciaal kampioen!   Ook in het gemengd won Jolein de provinciale titel na een heel zware wedstrijd 🙂 (21-4, 21-4)! (sorry Jolein, maar ook hiervan heb ik geen foto, de wedstrijd was te snel gedaan :-))

Met 7 gouden en 5 zilveren medailles kunnen we spreken van een geslaagd provinciaal kampioenschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close