BAB goes international


Het weekend van 11 en 12 mei waren we te gast op de junior master te Tilburg (Nederland) op uitnodiging van de provincie Antwerpen. Wat meteen bij onze aankomst opviel was de prachtige sporthal, 24 velden met tribunes van 3 verdiepingen hoog, afgewerkt tot in de puntjes (zie foto).  

Daar zou ik als sporter ook wel steeds in willen spelen, met zulke mogelijkheden mag het dan ook geen wonder heten dat Nederland betere sporters heeft dan ons

Onze U13 meisjes (Ine en hanne) mochten om 9u starten met de mix. Ine gekoppeld met Michiel Van Britsom die voor de 1x samen speelde konden toch mooi mix werk afleveren, ze verloren wel met 19 & 18.Maar dit is wel een koppel dat volgend seizoen samen op de junior Belgium master kunnen mixen.
Ook Hanne verloor samen met haar maatje Siebe Lodders de 1e ronde tegen de eindwinnaars met 22 – 20 en 21 – 14, dus eigenlijk wel een mooi resultaat (als je ziet dat ze Joke Delanghe & Stein Bondroit in de ½ finale en Laura Poelmans & Lindert Vandeurzen in de finale hebben kunnen verslaan).

Ine & Hanne konden ook voor de 1e keer samen dubbelen en konden hun eerste match vrij gemakkelijk winnen maar kwamen wel wat ervaring tekort in ronde 2.

Ine verloor haar 2 enkel wedstrijden (wel telkens tegen een grote 2e jaars) en Hanne was eindwinnaar in haar poule van 4 met telkens mooi badminton. De 1/8 finale kon ze ook naar haar toe trekken met 17 & 19 winst, dus mocht Hanne zondag terug komen om de ¼ te spelen tegen de belgische kampioen Joke Delanghe. In de 1e set kon ze goed mee tot het einde maar verloor met 19 & 11. Dus een knap tornooi voor Hanne.

Dan onze meisjes U15 (Karen – Jana & Jolein), starten deden ze ook met de mix disciplines, Jolein mocht met Tom Van Vracem dubbelen (en dat vond ze wel leuk) maar konden wel niet doorstoten naar de 2e ronde, wel jammer want er waren 3 grote kansen om een 3e set te kunnen spelen maar zenuwen moeten we ook de baas kunnen en verloren set 2 met 24 – 26. Jana aan de zijde van Gerben Gheysens en karen met Lukas Hellemans konden beiden hun 1e match winnen maar ronde 2 was hun eindstation.

In hun enkel kon Jolein 1 x gemakkelijk winnen maar had pech dat ze 1e reekshoofd in haar poule had, set 1 moest ze eventjes gewoon worden aan het snelle tempo maar set 2 kon ze toch haar tempo ook opdrijven en kon ze tot 19 spelen. Karen en Jana konden hun poule winnen door hun 2 matchen te winnen en kwamen zo op de hoofdtabel, ze verloren dan wel hun match in 3 lange sets.
Karen speelde de 1e set wat braafjes en verloor met 12, maar van Karen weten we dat ze nooit opgeeft en begon aanvallender te spelen en kon door winst met 18 een 3e set spelen, die gelijk opgaand ging maar verloren werd met 17. Hetzelfde bij Jana, zij kon set 1 wel winnen met 16 maar haar tegenstander kwam wel in haar tempo en set 2 was eventjes te snel voor Jana. Door veel motivatie in set 3 knokte Jana zich punt per punt terug en bood heel goed weerwerk. Haar tegenstander begon te twijfelen maar won toch nog met 19.
Dit was de sterkste match die ik dit seizoen had gezien van ons Jana

Een dikke proficiat aan Karen en Jana als poule winnaar.

Als laatste de dubbel, Karen had hier geen partner en kon zondag uitslapen, Jolein & Jana mochten dan op zondag ochtend hun dubbel spelen tegen het 1e reekshoofd. Ze begonnen met een beetje teveel angst en verloren met 15 in set 1, set 2 konden ze het tempo wel aan en dachten van wij moeten niet onderdoen en wonnen knap met 22 – 20, maar dan was het vatje toch wel af, set 3 verloren ze met 7.

Besluit, ze hebben een zeer goed tornooi gespeeld, ze hebben matchen kunnen winnen, sets kunnen pakken tegen reekshoofden. Eigenlijk zouden we zo’n tornooien meer moeten kunnen spelen, want het tempo ligt echt wel hoger en daar leren we heel veel van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close