jeugd in actie vorig weekend


Zaterdag 4 mei was het de laatste YYC te Hamme (het grootste jeugdcircuit van België waar de beste spelers samenkomen).

Ons Hanne Bomans (U13) kreeg van PBO een wildcard en bedankte deze kans door de finale te spelen in dubbel met haar partner Evelien Cauwenbergh van de provincie Antwerpen. Eerst werd  gewonnen van het west- vlaamse duo met 13 & 19.  Ook de halve finale tegen het 2e reekshoofd (2 meisjes die volgend seizoen naar de topsport school gaan) werd gewonnen met goede dubbelspel in 2 sets met 18 & 11.   In de dubbel finale mocht Hanne het opnemen tegen de Belgische kampioenen.  De eerste set wonnen Hanne en Evelien verrassend met 21-14.  Nadien kwamen de BK’ers op dreef en wonnen ze met 15 & 14.

Hanne stond voor haar enkel in een leuke zware poule, opdracht was hier toch 1 keer winnen en de anderen het zo lastig mogelijk maken.

Eerste won ze in 3 sets, dus al 1 opdracht volbracht maar tussen set 1 & 2 wel eventjes moeten wakker schudden en dan was de locomotief vertrokken. De andere 2 wedstrijden werden wel verloren maar telkens met goed badminton. Hier heeft Hanne haar talent toch weer laten zien. Tegen Steffi Van Vel (Antwerpen) heeft ze toch knap 3 sets kunnen spelen, dus voor Hanne een geslaagde dag.

We hadden nog eentje op dit prestigieuze tornooi en dat was Bethlé in de U11, het was voor Bethlé de eerste keer dat ze van dit circuit mocht proeven om ervaring op te doen maar dit tempo was ze nog niet gewoon.  Ze verloor haar 2 enkel matchen telkens in 2 sets.

De dag erna was het de Adec Youth Cup te Borgerhout (1 trapje lager dan de YYC) hier hadden we ook 3 BAB meisjes = Kaat Van Wouwe (U9) – Ine Van Wouwe (U13) en Sarah Muys (U15)

Hier toch ook weer goede resultaten, Sarah won de enkel U15 door haar 4 wedstrijden te winnen zonder set verlies.

Bij Ine was duidelijk te zien dat ze 2 weken niet had getraind, wegens haar communie  (proficiat trouwens) en dat was duidelijk bij haar eerste enkel wedstrijden, teveel gezongen denk ik. Dubbel hadden ze toch wel wat te verdedigen want de vorige youth cup had ze op haar naam gezet samen met haar partner Alejandra van de provincie Limburg, het was in een poule van 4 koppels en wonnen 2 van de 3 matchen zodat ze 2e werden in hun poule, hier zat meer in.

Dan de kleinste van den hoop, Kaat heeft al haar wedstrijden in 3 sets moeten spelen, ze dacht waar voor mijn geld. Met welgeteld 10 meisjes onder de 9 jaar is Kaat knap 5e geworden.

 Onze andere meisjes speelden het dubbel en gemengd poule tornooi van 4Ghent op zaterdag.  Julie en Karen wonnen eenvoudig alle wedstrijden in hun poule en mochten de finale spelen.  De eerste set was razendspannend maar werd nipt verloren, de 2de set werd gewonnen zodat een derde set de beslissing moest brengen.  Hierin werden teveel directe fouten gemaakt waardoor de finale verloren werd maar toch een goed tornooi.  In de gemengd kon Jana Moret met Fré de eerste wedstrijd winnen, de 2de werd verloren, de 3de gewonnen door WO.  2de dus in de poule.  Karen had zich opgeofferd en speelde samen met haar vader.  De eerste wedstrijd was super spannend maar werd verloren (ja, de papa zijne fysiek liet het op het einde afweten).  De 2de wedstrijd was ook al een driesetter maar kon winnend afgesloten werden.  De laatste wedstrijd was er net eentje teveel en werd kansloos verloren.

Oh ja, we hadden ook een heren dubbelkoppel.  Fré en Geert speelden barslecht in de eerste wedstrijd die verloren werd.  De 2de wedstrijd was niet veel beter maar werd wel gewonnen.  Ook de derde wedstrijd was niet veel soeps en werd verloren.

 En wat met jolein, die had zich te laat ingeschreven voor het dubbeltornooi 4Ghent, dus dan mocht ze samen met haar zus jana 3uur training geven op zaterdag voormiddag.

Met nog 2 weekends te gaan zit het seizoen er bijna op, eerst worden onze competitie meisjes beloond voor hun mooi seizoen dit weekend want ze zijn uitgenodigd door de provincie Antwerpen om samen met hun selectie te gaan spelen op de junior master in Nederland te Tilburg wat bij ons de YYC is, wat een leuke en unieke ervaring gaat dat worden en dan nog het provinciaal kampioenschap waar ze gaan mogen strijden wie er de beste wordt van Oost-Vlaanderen (als het tenminste zal doorgaan, het is in Wetteren).

3 gedachten over “jeugd in actie vorig weekend

  1. Raar dat Badminton Buggenhout dd 7/5 al weet wie er toegelaten wordt op topsportschool volgend seizoen. 8/5 was pas de 2e testing…

  2. anoniem kan ik ook schrijven 13 mei 2013 — 14:57

    ge kunt een kat ook een kat noemen hé

  3. je moet het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is hé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close