Een weekend van ups and downs


Uiteraard starten we met positief nieuws, Karen is C1 geworden

door enkel C2 te winnen in Rogiers (Antwerpen). Alleen in de finale moesten we een tandje bijsteken en tactiek toepassen om Amelie (bctienen) opzij te zetten in 3 sets. Set 1 begonnen we goed door de shuttle strak te houden en naar beneden te spelen, winst met 13.
Set 2 was volledig voor Amelie, door veel variatiespel kon Karen haar niveau van set 1 niet meer opdringen waardoor de foutenlast groot was.
Dus set 3 was het tactisch veranderen en met succes, proficiat Karen.

De 2e up van het weekend was de competitieoverwinning op zondag avond met  1 – 7 tegen de laatste in de stand Gentse. 

Maar daar blijft het bij:ons niveau  was eigenlijk de grootste down van het weekend. Ritme ontbrak overal en zeker in de dubbels, niemand kon 1 wedstrijd winnen in de dubbels op Rogiers. (Jana met Hanne & Julie met Karen).

2de teleurstelling is de blessure van Jolein.  Ze begon goed aan haar enkel match met ruime winst in set 1 door aanvallend te spelen (21 – 8 tegen de latere winnaar van het enkel tornooi) maar in set 2 door nonchalant te beginnen spelen kwam haar tegenstander terug en op set punt zakte Jolein bij een uitval wat door, gevolg een verrekking in de hamstrings en opgave van het tornooi. Jammer anders was het voor 99% zeker dat zij de eindwinnaar was, volgende keer dan maar.

Hanne kwam nooit in haar ritme, in haar enkel was haar grote tegenstander de ondergrond, de zussen Moret die alleen dubbel speelde kende geen succes dit weekend.

Onze kleinste van de hoop Ine speelde in de jeugdreeks U13 en werd 2e van haar poule. 2 wedstrijden simpel gewonnen en 1 jammer verloren tegen een sterke, grote 2e jaars van Vlaams Brabant in 3 sets. Fysiek was hier de grote boosdoener in set 3.

We dachten: in Antwerpen gaan we de kracht van verandering (beetje politiek) uitspelen maar we kwamen terug met beide voeten op de grond.

Ritme was het belangrijkste dat ontbrak dit weekend, maar geen nood meisjes daar kan aan gewerkt worden. De trainingsintensiteit gaat omhoog zodat we het ritme terugvinden voor het provenciaal kampioenschap binnen 3 weken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close