Mix eindigt met winst tegen Denderleeuw


Onze laatste wedstrijd was tegen de titel kandidaat “Denderleeuw” en wat voor één. Liefst 7 – 1 winst, dus onze 2e plaats is een feit. Niet slecht voor ons 1e jaar in de mix competitie en dan nog een reeks hoger mogen starten. Ons gelijk spel tegen vlabad thuis was een duur punt verlies = jammer.

Voor de laatste match trommelde we alle 5 de meisjes op en onze heren waren Fré (traditioneel), Peter vdb en de vervangers van de gekwetsten waren Peter Hermans & Jan Buyle (bedankt mannen).

Den dubbel was voor Peter H & Jan geen enkel probleem tegen de 2 sympathieke broers De Bolle, winst in 2 sets. Idem bij onze meisjes Jana & Karen die ook in 2 sets wonnen. Set 1 kort en goed (21 – 9) en set 2 wat meer ruimte dus ook een grotere foutenlast (21 – 16)

De enkels met Jan als numero uno tegen Joeri die toch 3 sets kon spelen wat toch al een puike prestatie is tegen een speler die B1 geworden is maar in set 3 was onze Jan zijn tank leeg. Terwijl Jana ook nog altijd aan haar enkel bezig was. Set 1 verloor ze met 23 – 25 en had ze nog niet door dat een terrein ook een voorveld heeft, set 2 kon ze wel naar haar toe trekken, maar eerlijk gezegd was haar tegenstander nog altijd beter. In set 3 begon ze eindelijk te luisteren naar de tactiek en dat rendeerde. Ze won een felbevochten match en dat mag ook gezegd worden dat de 1e dame van denderleeuw een zeer goede tegenstanders was met veel vechtlust. De andere  enkel met Jolein kwam niet echt in de problemen, winst in 2 sets, maar de punten die ze scoorden moest ze wel degelijk zelf maken door opbouwende rally’s te spelen want de tegenstander bracht veel terug.

En dan onze trots van de mix ploeg, de Fré. Hij stond erop gebrand voor een revanche tegen David. Hij wilde laten zien dat hij aan de deur staat te kloppen van de B2. Set 1 mocht hij nooit verloren hebben, tot 11 was het schitterend badminton van Fré maar begon dan teveel te willen en dan gaat zijn foutenlast groter worden. Set 2 trok hij zijn lijn door zodat hij achter stond met 11 – 6, maar dan heeft hij zijn “ezel” terug op stal gezet en begon hij geduldig te spelen, dus hop naar set 3 en jawel  onze Fré dicteerde gans set 3 en winst. Al 5 – 1 en de mix wedstrijden moesten nog beginnen. Alles wat er bij kwam was extra.

Mix 1, wat een zicht: de reus met klein duimpje, een ex A met een potentiële A speelster, een veteraan en een lager school kind, eigenlijk best grappig maar wel super. Peter & Hanne wonnen hun match in 3 sets. Set 1 was Peter op dreef zodat het snel set 2 was, maar toen begon Hanne teveel omhoog te spelen zodat de tegenstanders in de match kwamen en set 2 pakten. In set 3 was terug zoals het ongeveer moest, Hanne haar netspel & pushes kwamen terug waar ze moesten zijn zodat Peter de aanval kon beginnen en tja; dan is het punt hé.

Ons succes duo, Peter VdB & Julie deden hun mix koppel alle eer aan, ze wonnen met goed mix spel vrij snel in  sets

Eindstand:  7 – 1

Als trainer mag ik zeker fier zijn op hun 1e seizoen en als beloning starten we volgend seizoen met een dames/ meisjes ploeg. De mix word eventjes bevroren voor enkele seizoen, maar we komen hier zeker mee terug, dus tegenstanders geloof me maar, dan gaan we nog sterker zijn, veel sterker,

Allé toch de meisjes

Een klein overzicht van ons seizoen:

speler Aantal wedstrijden VerhoudingWinst – verlies Percentage
Jolein 20 16 – 4 83%
Karen 8 6 – 2 80%
Julie 21 15 – 6 71%
Hanne 9 8 – 1 89%
Jana 26 20 – 6 77%
Jeroen 13 9 – 4 69%
Geert 14 9 – 5 64%
Fré 23 15 – 8 65%
Jan 9 6 – 3 66%
peter 11 8 – 3 73%

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close